CE SUNT MUȘCHII ȘI LICHENII CONSERVAȚI? Avantajele folosirii lor în decorarea spațiilor închise.

CE SUNT MUȘCHII ȘI LICHENII CONSERVAȚI? Avantajele folosirii lor în decorarea spațiilor închise.
Lichenii și mușchii stabilizați sunt o opțiune interesantă pentru amenajarea unor pereți vegetali sau în alte aranjamente decorative. Din ce în ce mai mulți arhitecți și designeri din intreagă lume încorporează aceste produse naturale și unice în cele mai inovatoare design-uri. 
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Dar ce sunt mușchii și lichenii conservați?


Mușchiul și lichenii pe care îi folosim, provin în principal din țările reci, nordice. EI pot fi găsiți crescând în mod natural în Scandinavia, Asia de Nord, America de nord și Groenlanda, de la pădurile boreale, până în regiunile arctice, unde climatul rece joacă un rol important în creșterea și dezvoltarea lor. 

În funcție de specie, mușchiul sau lichenii pot crește direct pe sol deschis sau pietriș, în tundră sau subterasa pădurii, iar fiecare specie necesită o îngrijire specială pentru a asigura o creștere sănătoasă. Pentru ca anumite specii de mușchi să crească suficient și să ia formă potrivită, solul poate fi folosit doar la intervale de 5 până la 10 ani, iar cultivatorul trebuie să înțeleagă timpul de odihnă al plantei și timpul potrivit pentru recoltare. Aceasta este o muncă artizanală, delicată și consumatoare de timp. 
Odată recoltați, mușchii și lichenii, trec prin procesul de conservare, prin care își mențin caracteristicile organice unice, formele interesante și flexibilitatea elastică, în timp ce crește longevitatea. În cele din urmă sunt vopsite. Astăzi există zeci de variante de culori clasice, plus alte variații de nuanțe, însumând 16 culori disponibile, printre care verde, portocaliu, maro, galben, albastru, roșu, roz, etc. Produsele folosite pentru conservarea mușchilor și lichenilor sunt non toxice și prietenoase cu natura.
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Avantajele folosirii mușchilor și lichenilor conservați în decorarea spațiilor.


Unul dintre avantajele mușchilor și lichenilor conservați și motivul pentru care sunt atât de recomandați pentru decorarea spațiilor este acela că nu au nevoie de irigare sau lumina naturală. Întreținerea acestora este minimă. Cu o umiditate a spațiului în care sunt amplasați, de minim 40%, feriți de aerul condiționat și razele directe ale soarelui, aceștia au o durată de viață lungă, fără să își schimbe aspectul. Nu atrag insecte, ajută la purificarea aerului și sunt izolatori fonici naturali. Pe lângă toate aceste avantaje minunate, aceștia aduc un raport crescut focusului și creativității mentale și sunt o oază de relaxare. 
Dacă te-am făcut curios și îți dorești un panou decorativ cu mușchi și licheni stabilizați sau un aranjament pentru decorarea spațiului de la birou sau de acasă, te invităm în magazin să îți alegi unul din produsele create de noi în atelierul Decoterrarium, sau îți putem crea unul personalizat pe dimensiunea dorită, așa cum ți-l dorești și se potrivește spațiului în care va fi amplasat.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-21:00 Sambata 09:00-18:00

0744896399 office@decoterrarium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!